06-460 55 939 Nico Dassen initiatiefnemer Sponsortocht Biking4Jim handbikegroeptwente@gmail.com

Wie is wie

 

Klik op de foto om mij beter te kunnen zien

Op deze pagina stellen de deelnemers zich voor die
onder de naam Handbikegroep Twente een sponsortocht gaan realiseren voor

Biking4Jim

in het weekend van 15 t/m 17 mei 2020.

Handbikers

Ik ben Nico Dassen

Nico Dassen

Klik op de foto voor vergroting

Ik ben de initiatiefnemer van en één van de
handbikers in deze sponsortocht
Biking4Jim

Wie is Nico Dassen

Ik ben Nico Dassen en 63 jaar.
In 2011/2012 ontwikkelde ik steeds meer klachten, met name aan mijn benen en mijn uithoudingsvermogen.
Via een revalidatietraject bij het Roessingh kwam ik in aanraking met handbiken. Waar ik me al een paar jaar moeizaam zelfstandig kon verplaatsen buitenshuis, ging er toen een nieuwe wereld voor mij open.
Fietsen met mijn armen, dat was ook een optie. Zonder pijn te hebben kon ik mij weer zelfstandig buitenshuis verplaatsen en ik kreeg er steeds meer lol in om de omgeving te verkennen met de handbike.

Het duurde dan ook niet lang of ik kwam met het idee om sponsortochten te gaan doen en vanaf 2015 ben ik dit gaan doen onder de naam Handbikegroep Twente. Inmiddels heb ik reeds drie sponsortochten georganiseerd, waarvan twee onder de naam van Handbikegroep Twente.

Op 30 november 2017 werd er bij mij bij toeval via een routine bloedonderzoek CML ontdekt. Chronisch myeloïde leukemie (CML) is een kanker van het bloed en het beenmerg, die wordt gekenmerkt door een woekering van witte bloedcellen.

Samen met Handbikegroep Twente wil ik in 2020 nog één keer geld bij elkaar biken/fietsen.
Nu ik ondanks mijn eigen ziekte en aandoeningen nog van de goede momenten kan genieten, wil ik als opa van Jim deze sponsortocht voor hem organiseren.

En wat is nu mooier dan deze sponsortocht te organiseren voor Jim. Persoonlijker kan ik het niet maken!

Ik ben Kitty Verbeek

Kitty Verbeek

Klik op de foto voor vergroting

Ik ben één van de deelnemende handbikers
in de sponsortocht Biking4Jim

Wie is Kitty Verbeek

Mijn naam is Kitty Verbeek en ben 37 jaar. Ik woon en werk in Enschede. Ik heb Spina Bifida ( in principe een aangeboren dwarslaesie) Sinds 2001 fiets ik met een handbike, waarvan de laatste 6 jaar vrij intensief. En hiermee bedoel ik dat ik tochten van tussen de 50 en gemiddeld 100 km fiets.

In 2015 was ik bij de binnenkomst van een sponsortocht aanwezig en kriebelde het mij al om mee te doen.
Een paar maand later werd ik door Nico dan ook officieel gevraagd voor een sponsortocht in 2016. Ik heb hier volmondig “JA” op gezegd.

En ook tegen de sponsortocht van 2020 zeg ik JA ik fiets graag weer mee.
Ik vind het een prachtig initiatief.

Voor deze actie voor Jim wil ik kaarten gaan maken en een deel van de opbrengst hiervan gaat naar Jim. Via deze link kom je op mijn facebookpagina Handmade by Kitty. Hierop kun je zien wat ik maak.
Nieuwsgierig?  Klik “hier“.

Ik ben Ron Koster

Ron Koster

Klik op de foto voor vergroting

Ik ben één van de deelnemende handbikers
in de sponsortocht Biking4Jim

Wie is Ron Koster

Ik ben Ron Koster, 29 jaar en ik kom uit Enschede. Ik ben geboren met Spina Bifida, ook wel open ruggetje genoemd. Hierdoor ben ik rolstoel gebonden.

Al van jongs af aan ben ik met sporten bezig, vooral het wheelen (rolstoelracen) heb ik lang gedaan.
Na een lange pauze waarin ik zoekende was naar wat ik leuk vond, ben ik na 10 jaar weer bij het handbiken terecht gekomen.

Omdat ik op een training aangaf wel van een uitdaging te houden, heeft Nico mij gevraagd om mee te gaan met verschillende fietstochten zoals bijvoorbeeld de Holterberg en de Maasvlakte.

Op een gegeven moment kwamen we op het onderwerp sponsortocht. Nico dacht dat ik dat ook wel aan zou kunnen, en zo reed ik in 2015 mijn 1e sponsortocht.

Toen ik van het doel van de sponsortocht in 2020 hoorde kon ik natuurlijk geen nee zeggen.

Ik ben Trudy Boesveld

Trudy Boesveld

Klik op de foto voor vergroting.

Ik ben één van de deelnemende handbikers
in de sponsortocht Biking4Jim

Wie is Trudy Boesveld

Ik heb initiatiefnemer Nico leren kennen in het Roessingh. We moesten beide revalideren en ons contact begon op een heel bijzondere manier. Nico moest toen tijdelijk in een electrische rolstoel rijden en dat ging niet zo best. Hij reed me omver. Het contact was gelegd en we hebben in totaal drie maanden samen in het Roessingh doorgebracht. Lief en leed gedeeld en vooral ook heel veel gelachen. Ik ben toen ook verder gegaan met handbiken en heb meegedaan in Deurne en Delden met evenementen met de handbikers.

Zelf ben ik geboren en getogen in Twente (Enschede) en woon sinds een aantal jaren in Dinxperlo. Sinds ca 5 jaar geleden ben ik zelf rolstoelgebonden en sinds die tijd doe ik aan handbiken. Korte tijd gebruik gemaakt van een scootmobiel maar de handbike beviel en bevalt mij nog altijd veel beter. Ondanks dat ik niet meer in Twente woon voel ik me zeker verbonden met Handbikegroep Twente. Ik ben ook al een paar jaar lid van OWC, van de afdeling Handbike.

Nu Nico zijn nieuwe uitdaging aankondigde, een tocht handbiken/fietsen voor zijn kleinzoon Jim, toen had ik echt het gevoel van hier moet ik bij zijn. Ik wil deze uitdaging samen met Nico aangaan.
Zo ver heb ik nog nooit op één dag gehandbiked maar met dit mooie goede doel moet het toch lukken.

Ik ben Erwin Hubert

Geen foto aanwezig

Klik op de afbeelding voor vergroting

Ik ben één van de deelnemende handbikers
in de sponsortocht Biking4Jim

Wie is Erwin Hubert

Ik ben een van de handbikers .
Het is voor mij een hele uitdaging om in totaal ruim 230 km in twee dagen  fietstent  met de armen af te leggen.

Fietsende buddy's

Ik ben Dennis Willemsen

Dennis & Andrea met hun kids Kay en Jim

Klik op de foto voor vergroting

Ik ben de vader van Jim en fiets mee
in de sponsortocht Biking4Jim

Wie is Dennis Willemsen

Ik ben de schoonzoon van Nico Dassen. Samen met Andrea (de oudste dochter van Nico) ben ik de trotse ouders van Kay en Jim.
Het verhaal van Jim kunnen jullie elders op de website lezen maar op deze plek stel ik mezelf graag voor en wil ik jullie vertellen waarom ik meedoe als fietser voor Biking4Jim.

De afgelopen jaren heb ik altijd de acties van Nico gevolgd maar toen hij in 2018 het goede doel van zijn (waarschijnlijk laatste) sponsortocht bekendmaakte, werd ik zo enthousiast dat ik impulsief heb gezegd: ja ik fiets mee.
Als vader van Jim wil ik graag mijn steentje bijdragen aan dit prachtige initiatief van Nico.

Hoe fantastisch is het dat Nico ondanks al zijn beperkingen iets wil doen voor onze zoon Jim en dus ook indirect voor ons. Andrea en ik hebben samen besloten dat ik namens ons gezin meefiets naar Otterlo en terug.

Voor mij betekent fietsen van Enschede naar Otterlo een ontzettend grote uitdaging, eigenlijk ben ik niet zo’n fietser en dit soort afstanden heb ik nooit gefietst.
Maar ik heb ja gezegd en ik ga ervoor.
Dat we met een grote groep fietsers, bikers en buddy’s samen deze uitdaging aangaan voor onze zoon Jim vind ik echt super.

Ik hoop dat velen onze actie gaan steunen en ga mijn uiterste best doen de uitdaging te volbrengen!

Ik ben Jürgen Dassen

Jürgen Dassen

Klik op foto voor vergroting.

Ik ben de peetoom van Jim en fiets mee
in de sponsortocht Biking4Jim

Wie is Jürgen Dassen

Hallo allemaal. Mijn naam is Jürgen Dassen.

Ik ben de peetoom van Jim en zoon van Nico. Toen mijn vader vertelde over deze actie werd ik meteen enthousiast en wil ik natuurlijk graag meedoen.

Ik woon in Reutum en ben voor mijn dagbesteding bij Autobedrijf Silder.

Mijn hobby’s zijn auto’s poetsen/detailing.
Ik ben onwijs Volkswagen Fan en een fanatieke Grolsch verzamelaar.

Ik fiets mee met de sponsortocht voor Jim, om hiermee mijn vader en Dennis/Andrea te steunen bij deze uitdaging.

Ik ben Patrick de Kouwer

Geen foto aanwezig

Klik op de afbeelding voor vergroting

Ik ben één van de fietsende buddy’s die mee
fietst in de sponsortocht Biking4Jim

Wie is Patrick de Kouwer

Ik ben één van de vaste fietsende buddy’s.

Drie sponsortochten heb ik al samen met Nico afgelegd.
Tegen deze sponsortocht kon ik géén NEE zeggen.

Ik ben Rogier Trip

Geen foto aanwezig

Klik op de afbeelding voor vergroting

Ik ben één van de fietsende buddy’s die mee
fietst in de sponsortocht Biking4Jim

Wie is Rogier Trip

Ik ben één van de fietsende buddy’s en fietst voor de eerste keer mee. Het is voor mij een hele uitdaging om in totaal ruim 230 km in twee dagen af te leggen.

Ik ben Evelien Reef

Nog geen foto aanwezig.

Klik op de foto voor vergroting

Ik ben één van de fietsende buddy’s die mee
fietst in de sponsortocht Biking4Jim

Wie is Evelien Reef

Ik ben één van de vaste fietsende buddy’s en fietst voor de eerste keer mee. Het is voor mij een hele uitdaging om in totaal ruim 230 km in twee dagen af te leggen.

Ik ben Nihat Kösk

Geen foto aanwezig

Klik op de afbeelding voor vergroting

Ik ben één van de fietsende buddy’s die mee
fietst in de sponsortocht Biking4Jim

Wie is Nihat Kösk

Zoals jullie al van Nico hebben gelezen, ik ben de wijkagent van Stroinkslanden.
Vorig jaar zag ik hoe de mannen hebben gefietst voor een geweldig doel. Ik heb toen in een ander gesprek met Nico aangegeven dat ik de volgende keer mee zal fietsen en daar houd ik mij aan. Ook nu is het doel geweldig alles 4JIM.
Ik zal proberen nog een aantal collega’s mee te krijgen. Dit moet in ons dienst rooster passen.
Ik (en collega’s) zal meefietsen in uniform zodat ook de veiligheid in het verkeer gewaarborgd wordt.
Kijk er naar uit.

Ik ben Hans Dassen

Geen foto aanwezig

Klik op de afbeelding voor vergroting

Ik ben één van de fietsende buddy’s die mee
fietst in de sponsortocht Biking4Jim

Wie is Hans Dassen

Ik ben de broer van Nico  en Jim is mijn achter-neefje
Ik ben één van de fietsende buddy’s en fietst voor de eerste keer mee. Het is voor mij een hele uitdaging om in totaal ruim 230 km in twee dagen af te leggen.

Ik ben Herbert Moraal

Geen foto aanwezig

Klik op de afbeelding voor vergroting

Ik ben één van de fietsende buddy’s die mee
fietst in de sponsortocht Biking4Jim

Wie is Herbert Moraal

Ik ben een goede vriend van Dennis en Andrea.
Ik ben één van de fietsende buddy’s en fietst voor de eerste keer mee. 

Ik ben Jamie van Marle

Klik op de foto voor vergroting.

Ik ben één van de fietsende buddy’s die mee
fietst in de sponsortocht Biking4Jim

Wie is Jamie van Marle

Ik ben een goede vriend van Nico
Ik wil de uitdaging aangaan om samen met de hele groep het doel voor Biking4Jim te bereiken.  

Ik ben Claudia de Kubber

Klik op de foto voor vergroting.

Ik ben één van de fietsende buddy’s die mee
fietst in de sponsortocht Biking4Jim

Wie is Claudia de Kubber

Ik ben één van de fietsende buddy’s. De eerste maanden dat ik betrokken ben geraakt bij Biking4Jim was ik hoofdzakelijk bezig met inzamelen van rommelmarktspullen, de verkoop ervan via marktplaats en het organiseren van rommelmarkten voor Biking4Jim. Tijdens de kersttocht in december 2018 ben ik meegeweest met een fietstocht van ca 25 km. Ik werd zo enthousiast dat ik (wel na goed overleg met mezelf) aan Nico heb gevraagd of ik alsnog mee mocht als fietsende buddy.

Ik kom uit Zeeland, ben 36 jaar en ik houd van avontuur en doe graag iets goeds voor de mensen om mij heen. Ik woon in Enschede samen met mijn zoon Jayden en vlakbij mijn moeder Nel. Ook Nel en Jayden zijn erg actief voor Biking4Jim. Met mijn moeder Nel regel ik de rommelmarkten etc en Jayden zamelt statiegeldflessen in voor Jim. Eigenlijk is ons hele gezin dus betrokken bij deze mooie sponsoractie.

De fietstocht van Enschede naar Otterlo en terug wordt een enorme uitdaging van mij en ik vind ook een geweldig avontuur om op allerlei manieren te proberen zo veel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor de kleine Jim!

Verzorgende buddy's

Ik ben Patrick Haveman

Patrick Haveman

Klik op de foto voor vergroting

Ik ben één van de verzorgende buddy’s in deze sponsortocht Biking4Jim

Wie is Patrick Haveman

Mijn naam is Patrick Haveman. Geboren in Losser en al jaren woonachtig in Enschede. Mijn roots in Twente en nooit uit Twente weggeweest. Verbonden aan Handbikegroep Twente vanaf het begin dat het ontstond.

Al jaren bevriend met Nico en ook van dichtbij meegemaakt hoe Nico meer en meer functies moest inleveren en uiteindelijk in een rolstoel terechtkwam.
Zijn andere sponsoracties heb ik ook altijd ondersteund als buddy. Ik heb bijzonder veel bewondering voor de manier waarop hij hier altijd mee is omgegaan.
Zowel de stap van een fiets met ondersteuning naar een rolstoel, maar ook later de verhuizing naar het Veldhof waar hij nu woont.

Toen er in 2017 ook nog de vreselijke ziekte kanker, en wel de variant CML bijkwam, zag ik dat er iets knapte bij Nico. En bij mij ook eigenlijk wel, want twee maanden daarvoor was mijn vader overleden aan deze kloteziekte, de variant CLL.
Naast de aandoeningen die Nico al had werd dit nieuws hem duidelijk echt even te veel.

Toch zet Nico altijd door en weet weer ergens wat positieve energie vandaan te toveren. Toen Nico begon over zijn tocht in 2020 werd ik natuurlijk direct enthousiast en wil me hier ook volledig voor inzetten.
Niet als fietser of als handbiker, maar als ondersteuning voor alle sportievelingen als buddy met een auto. Zowel in de voorbereiding als in het weekend van
15 t/m 17 mei 2020.

Ik ben Priscilla Penninkhof

 Priscilla Penninkhof

Klik op de foto voor vergroting

Ik ben één van de verzorgende buddy’s in deze sponsortocht Biking4Jim

Wie is Priscilla Penninkhof

Ik ben op het moment dat ik dit schrijf 23 jaar. Geboren en getogen in Borne en sinds kort samenwonend met mijn vriend Benny Stapel. Nico ken ik via mijn werk in Enschede. Ik ben namelijk Verzorgende-IG bij De Posten en dan specifiek team ‘Het Veldhof. Samen met Nico hebben we acties opgezet voor Alzheimer Nederland en zo heb ik Nico beter leren kennen. De samenwerking ging super en ik kreeg toen al meer en meer bewondering voor hem en hoe hij in het leven staat.

In mijn werk kom ik natuurlijk regelmatig mensen tegen met verschillende ziektebeelden. Nico zijn verhaal heeft me bijzonder geraakt, met name omdat hij ondanks zijn ziektebeelden een superpositieve man is, die altijd weer de schouders eronder zet.

Toen ik hoorde dat hij een sponsortocht ging organiseren vond ik dat al heel bijzonder, maar toen ik hoorde wat het doel van de sponsortocht is geworden werd ik helemaal enthousiast. Er is toch niets mooiers als een opa dit voor zijn kleinzoon organiseert. Dat ik hier onderdeel van mag zijn en me nuttig kan maken als (verzorgende) buddy vind ik super. Dit soort dingen doe ik natuurlijk niet met alle mensen die ik ken vanuit mijn werk. Maar voor Nico maak ik graag een uitzondering!

Ik ben Wim Reuterink

Kilk op de foto voor vergroting

Ik ben één van de verzorgende buddy’s in deze sponsortocht Biking4Jim

Wie is Wim Reuterink

Ik heb initiatiefnemer Nico leren kennen via mijn vriendin Trudy Boesveld. Trudy en ik hebben elkaar in het Roessingh leren kennen. Ik zat toen intern voor een revalidatietraject en Trudy was inmiddels deels thuis en drie dagen per week in het Roessingh. Inmiddels wonen we sinds 4 jaar samen in Dinxperlo.

Trudy is gaan handbiken maar ik fiets nog met een electrisch aangepaste fiets. Voor mij is 115 km echt te ver en daarom ga ik mee met de auto als ‘rijdende’ buddy en als buddy in het huisje. Met de andere evenementen fietste ik vaak mee maar 115 km is voor mij echt niet haalbaar, hoe graag ik ook zou willen.

Nico ken ik via de evenementen in Delden en Deurne en we hebben vaker met een heel stel handbikers gefietst. Trudy wil de tocht samen met Nico volbrengen en uiteraard wil ik Trudy maar ook Nico en alle anderen daarbij ondersteunen. Door mee te gaan en hand en spandiensten te verrichten natuurlijk.

Ik ben Ardie Roelofs

Geen foto aanwezig

Klik op de afbeelding voor vergroting

Ik ben één van de verzorgende buddy’s in
deze sponsortocht Biking4Jim

Wie is Ardie Roelofs

Ik ben één van de verzorgende buddy’s.

Ik ben Annelies Dassen

Nog geen foto aanwezig.

Klik op de foto voor vergroting

Ik ben één van de verzorgende buddy’s in
deze sponsortocht Biking4Jim

Wie is Annelies Dassen

Ik ben de schoonzus van Nico en de vrouw van Hans Dassen
Het lijkt me leuk om deze groep van een hapje en drankje te voorzien op de rustpunten en een helpende hand te bieden tijdens het verblijf in de bungalows.
Dit alles om handbikers/fietsers een hart onder de riem te steken tijdens de sponsortocht Biking4Jim.