06-460 55 939 Nico Dassen initiatiefnemer Sponsortocht Biking4Jim handbikegroeptwente@gmail.com

Klik hier om de route beter te bekijken.

Zondag 23 juni 2019 stond de tweede gezamenlijke trainingstocht op de planning. Een tocht van 55 km, ter voorbereiding op onze sportieve uitdaging voor Biking4Jim in het weekend van 15 t/m 17 mei 2020.

Met ons allen (6 handbikers, 7 fietsende buddy’s en 2 verkeersregelaars van Traffic Security) verzamelden we om 10:30 uur bij de organisator van de sponsoractie Biking4Jim Nico Dassen in de wijk Stroinkslanden Enschede.

Onder het genot van een kop koffie /thee met wat lekkers erbij praatten we elkaar bij en werd in grote lijnen de route doorgenomen.

Om 11:00 uur begonnen we aan de route, met als doel deze op een sportieve en gezellige manier te volbrengen. De route ging door veel mooie natuurgebieden. Tussendoor een aantal beklimmingen bij o.a. het vliegveld Twente, de voet van de Paasberg, en de meest steilere kant van de Tankenberg, klim op het Hoge Boekel, viaduct over de A35/N35.

Deze trainingstocht was onder andere ook een test voor ieder afzonderlijk hoe hij/zij ervoor stond qua conditie.

Wij als handbikers streven ernaar om tussen de 13-15 km/u te kunnen vasthouden, voor de fietsende buddy’s is het een hele klus om op dit (voor hen iets langzamere) tempo ons te kunnen begeleiden.

Om 16:30 uur kwamen we weer aan waar we ook waren vertrokken en sloten we gezamenlijk de trainingstocht af met een “vette hap”.

Het was voor iedereen een gezellige sportieve dag.

Tijdoverzicht;

Afstand: 55 km.

Werkelijk gereden tijd: 4 uur en 18 minuten

Gemiddelde snelheid over deze afstand met werkelijk gereden tijd: 13km/u.